به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«خبر نیمروز» به نقل از روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان سراوان، اسماعیل باران زهی بیان کرد: مهمترین بیماری قابل انتقال از دام به انسان در زمان ذبح، تب کریمه کنگو است؛ این بیماری ویروسی از طریق کنه به دام یا انسان سرایت میکند و با وجود آنکه در دامها بدون علامت و در حد یک تب خفیف بروز میکند، میتواند برای انسانها خطر مرگ به همراه داشته باشد.
وی افزود: کنههایی که از خون دام آلوده تغذیه میکنند، میتوانند ویروس را به انسان یا دامهای دیگر منتقل کنند. به گفته او، گروههایی مانند دامداران، قصابان و دامپزشکان، بیش از سایر افراد در معرض خطر قرار دارند.
رئیس دامپزشکی سراوان با تأکید بر لزوم رعایت بهداشت فردی هنگام ذبح دام، گفت: اگر فردی هنگام ذبح دام، زخمی بر روی پوست خود داشته باشد، ویروس به راحتی از این طریق وارد بدن میشود. علائم اولیه بیماری شبیه سرماخوردگی یا آنفولانزا است، اما در صورت پیشرفت و مراجعه دیرهنگام، ممکن است بیماری به مرحله حاد برسد و جان بیمار را تهدید کند.
باران زهی با اشاره به نحوه پیشگیری از این بیماری بیان کرد: اگر دام آلوده ذبح شود، ویروس در گوشت باقی میماند و تنها با نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد میتوان آن را سالمسازی کرد؛ بنابراین ذبح دام باید در کشتارگاه مجاز و تحت نظارت دامپزشکی انجام شود.
وی سمپاشی بدن و جایگاه دام برای حذف کنهها، خرید دام از میدانهای مجاز، استفاده از دستکش و چکمه در زمان ذبح و عدم کشتار در معابر عمومی را از مهمترین اقدامات پیشگیرانه عنوان کرد و از مردم خواست از رهاسازی ضایعات دام در سطح شهر خودداری کنند.
رئیس دامپزشکی سراوان در پایان گفت: در روز عید قربان، کشتارگاه شهرداری سراوان با استقرار اکیپهای ثابت و سیار دامپزشکی در سطح شهر، آماده ارائه خدمات به شهروندان برای معاینه لاشه و نظارت بر سلامت دامهای قربانی است. در صورت مشاهده موارد مشکوک، مردم میتوانند با شماره ۱۵۱۲ تماس بگیرند تا کارشناسان در کوتاهترین زمان به محل اعزام شوند.